ماچا

تاثیر چای ماچا بر کلیه ها و کبد

محافظت از کلیه و کبد

همانطور که گفته شده ماچا نوعی چای سبز است ، به عبارتی می توان گفت بهترین نوع چای سبز. البته نوع با کیفیت آن که تاثیر چشمگیری بر عملکرد کلیه ها و کبد دارد!
چای سبز تقریبا به اندازه قهوه مورد مطالعه قرار گرفته است. یک فنجان قهوه سرشار از ترکیبی به نام “پلی فنول” است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این ماده قطعاً بی خطر، خوش عطر، و نوشیدنی با کالری صفر برای افراد درگیر با بیماری های کبدی و کلیوی است. چای سبز هچنین ممکن است خطر بزرگتر شدن و ازدیاد سنگ های کلیوی را کاهش دهد.

درباره کلیه و کبد خود چه میدانید؟

شما دو کلیه دارید، ارگان هایی شبیه لوبیا که تقریبا به اندازه یک مشت و در زیر قفسه سینه و در دو طرف ستون مهره ها قرار گرفته اند. هر کدام از کلیه ها تقریباً از میلیون ها نفرون تشکیل شده اند. هر کدام از نفرون ها دارای یک فیلتر به نام های کلافه های مویرگی کلیه ها و لوله های کوچکی هستند. کلافه های مویرگی کلیه ها خون را تصفیه می کند و لوله های کوچک مواد لازم را به خون باز می گردانند. بازگشت خون به سیستم بدن از طریق شریان کلیویست که در واقع مجرای بزرگی است که تا رسیدن خون به نفرون ها انشعاب پیدا می کند. کلیه حدود 150 لیتر خون را در طول روز تصفیه می کند، که بیشتر آن به بدن باز می گردد.
در حقیقت، در کلیه های شما جریان بیشتری از خون نسبت به مغزتان روانه است. کلیه ها ارگان هایی بی همتا هستند و به بیشتر ما دو عدد هدیه داده شده، جالب است بدانید که یک  شخص برای تصفیه کردن خون مورد نیاز بدنش تنها به نصف یک کلیه نیاز دارد. کلیه یک رابطه عجیب با کبد هم دارد، اگر کبد نتواند ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین کند، کلیه می تواند این ویتامین D را تامین کند. یکی دیگر از عملکردهای کلیه تولید هورمون هاییست که مستقیماً به کنترل فشار خون کمک می کنند، تولید سلول های قرمز خون را بر عهده دارند و استخوان ها را سالم نگه می دارند.
داشتن کلیه های سالم بسیار مهم هستند. به دلیل عملکرد کلیه ها و به دلیل وجود مواد خطرناکی که ممکن است درون آنها گردش داشته باشد، نارسایی کلیوی، سنگ کلیه، مسمویت ناشی از ازدیاد اوره در خون و بسیاری بیماری های حاد کلیوی دیگری هستند در در اثر وجود کلیه های ناسالم ممکن است دچار آنها شویم.
کبد نیز عضوی از بدن است که در سلامتی عمومی ما نقشی حیاتی دارد و وظیفه اصلی آن بیرون کردن سموم از بدن، متابولیزه کردن داروها  و پردازش مواد، مغذی، وارد شده به بدن است. لذا عملکرد صحیح آن بویژه در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مرتبط با کبد بسیار موثر است.

تاثیر چای ماچا برکلیه ها و کبد شما

بطور حتم نوشیدن ماچا می تواند کلیه های شما را تحت تاثیر قرار دهد.
ما بطور خلاصه در رابطه با کاتچین ها و تاثیر آنها در ارتباط با کبد صحبت کردیم. حال میخواهیم اندکی راجع به رایح ترین کاتچین های موجود در چای سبز و دلایلی که آنها موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای حاد کلیوی می شوند مطالبی را بیان کنیم، ما گونه ای از بیماری داریم که آرام اما به تدریج موجب از کار افتادن عملکرد کلیه ها می شود. یکی از شایع ترین دلایل ابتلا به بیماری های حاد کلیوی ابتلا به دیابت است.
ذکر این نکته لازم است که چای سبز و به خصوص ماچا به طور قطع به کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.
با این وجود، افزایش فشار خون، انسداد شریان ها و دیگر مسائل نیز ممکن است منجر به بیماری های کلیوی شوند. کلیه ها نیز مانند سایر ارگانهای بدن می توانند در معرض خطر باشند. در حقیقت، کلیه ها در بسیاری افراد در خطر تنش اکسایش قرار دارند.
همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند که ماچا ممکن است به حفاظت از سلامتی کبد بسیار کمک کند. مطالعه‌ای نشان داد که به موش‌های مبتلا به دیابت به مدت ۱۶ هفته ماچا داده شد و دریافتند که این ماده به جلوگیری از آسیب به کلیه‌ها و کبد کمک کرده ‌است، بخصوص افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی.
تنش اکسایش می تواند مستقیماً موجب ابتلا به بیماری های حاد کلیوی و پیشرفت آن ها باشد. هیچ کدام از این موارد خوشایند نیستند ولی خبر خوشحال کننده آن است که EGCG موجود در چای سبز ماچا می تواند از کلیه های شما محافظت کند و از کاهش عملکرد آنها جلوگیری کند.
مجله آمریکایی تغذیه بالینی همچنین طی مطالعاتی نشان داده است که  ماچا در واقع می تواند به تنظیم قند خون کمک کند که نه تنها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های حاد کلیوی اثر گذار است، بلکه به افراد دیابتی در تلاششان جهت کنترل سطح قند خونشان کمک می کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله ای تحت عنوان “پزشکی چینی” ذکر شده است که مصرف چای سبز ماچا با پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه مرتبط است (و این ارتباط بیشتر از تاثیر آن بر سایر ارگان های بدن است). این امر عمدتاً به دلیل وجود تعداد بسیار بالای پلی فنول است که در واقع نوعی آنتی اکسیدان هستند.
در خلاصه این مطالعه، مولفان همچنین ارتباط میان مصرف ماچا با فشار خون پایین تر را عامل برجسته ای دانسته اند که خود مستقیما بر روی عملکرد کلی کلیه های ما تاثیر مثبت می گذارد. از سوی دیگر، بنیاد قلب و سکته های قلبی بیان کرده است که در طول زمان مشخصی، فشار خون نسبتاً بالا می تواند شریان های اطراف کلیه ها را کوچک، ضعیف و شکننده کند.
در یک مطالعه دیگر ۸۰ نفر از مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی، شبه دارو یا ۵۰۰ میلی‌گرم از عصاره چای سبز، روزانه به مدت ۹۰ روز تجویز شد. بعد از 12 هفته، بیمارانی که چای سبز ماچا استفاده کرده بودند، سطح آنزیم درون کبدشان به میزان قابل توجهی کاهش یافت، مقادیر بالایی از این آنزیم ها یک عامل آسیب کبدی است. بعلاوه، تجزیه و تحلیل 15 مطالعه نشان داد که نوشیدن چای سبز با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبدی در ارتباط است.
البته نگرانی هایی در رابطه با سنگ کلیه و چای سبز ماچا بیان شده است. ولی مطالعه اخیری که در “مجله مواد مغذی” منتشر شد نتیجه گیری کرد که مصرف ماچا با تشکیل سنگ کلیه در ارتباط نیست.
محققان چینی متوجه شدند که عصاره چای سبز ماچا، برای مثال، شکل اکسالیت کلسیم، که موجب تشکیل سنگ کلیه می شود، را به گونه ای تغییر می دهد که امکان چسبندگی آنها به هم کمتر می شود و راحت تر از کلیه ها عبور می کنند. در حقیقت، مطالعات بسیاری نشان داده اند که ارتباطی میان مصرف چای سبز ماچا و آسیب رسیدن به کلیه ها وجود ندارد.

خلاصه

چندین مطالعه صورت گرفته نشان داده اند که ماچا می تواند نقش پیشگیری از ابتلا به آسیب های کلیوی و کاهش بیمارهای کلیوی را داشته باشد.با توجه به اهمیت و نقش حیاتی کلیه ها و کبد در بدن و در معرض آسیب بودن آنها، نگهداری و تقویت این عضوهای بدن لازم و ضروریست. نتیجه مطالعات گردآوری شده در این مقاله بیانگر آن است که مصرف منظم چای سبز ماچا شاید برای کلیه ها و کبد نسبت به سایر ارگان های بدن اهمیت و تاثیر قابل توجهی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *